21 december 2009, laatste werkgroepbijeenkomst
De bewoners hebben alle water in de wijn gedaan die mogelijk was, en worden geacht de eerste verdieping, de kinderbieb en ook nog de leeszaal op te geven. We ondervinden geen enkele tegemoetkoming en voelen ons gemarginaliseerd.
Ook houden we als buurt niet van een door derden geplande liefde met het Rembrandtmuseum.
Als brok krijgen we een ruimte bij de ingang toegeworpen, waar iedereen continu doorheen moet voor het hele gebouw, en wij daar maar rustig zitten lezen en computeren en elkaar ontmoeten?
En wat vinden de overige huurders van het feit dat ze al bijna zijn weggeschreven? Is het Rembrandthuis niet al te hebberig?
Naar onze mening moet het stadsdeel de begane grond huren en ter beschikking stellen aan de buurt. Zo blijft de openbaarheid van dit deel van het gebouw in ieder geval gewaarborgd. De ruimtes kunnen dan gevuld worden met sociaal-culturele functies, zoals een leeszaal, vergaderingen en cursussen en de talloze andere reeds bestaande activiteiten. De bewoners kunnen dan zelf een bibliotheek opzetten, aangezien de OBA weigert in te zien dat een bewoner van deze omgeving absoluut niet naar de Cz.Peterstraat gaat. Er gaat nauwelijks openbaar vervoer naar toe.
Het stadsdeel zou daarmee tegemoetkomen aan de wensen van de bewoners om het Pintohuis zijn functie als openbare ontmoetingsruimte te laten behouden. Bovendien wordt voorkomen dat een stichting van bewoners en vrijwilligers in de houdgreep van het Rembrandthuis belandt. Het Rembrandthuis kan dan de eerste verdieping huren en in overleg ruimtes op de begane grond gebruiken of huren.
Het is duidelijk dat de buurtvertegenwoordigers niet accoord kunnen gaan met de concept-tekst van de voorzitter, omdat de bewoners geen enkel vertrouwen hebben in de goede afloop daarvan.
We zijn onder druk gezet, er is meer tijd nodig om tot een aanvaardbare oplossing te komen.
Martijn van der Molen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten